• LinkedIn
Vraag?
Afspraak maken
020-5108710

Alpe d’HuZes

De Sportartsen Groep is een van de sportmedische instellingen die deelnemers van de Alpe d’HuZes kunnen onderzoeken en een goedkeuring kan afgeven voor deelname. Ook als u geen goedkeuring nodig heeft is het een goed idee om uzelf eens na te laten kijken, zoals u waarschijnlijk ook met uw fiets laat doen.

U kunt bij ons terecht op de volgende locaties:

  • Amsterdam, OLVG locatie West
  • Hilversum, Landgoed Zonnestraal

Alpe d’HuZes basaal sportmedisch onderzoek

Inhoud: vragenlijst ingevuld door de deelnemer bespreken met sportarts, lichamelijk onderzoek, lengte/gewicht/vetpercentage, gezichtsscherpte, bloedonderzoek Hb, rust-ECG
Bestemd voor: deelnemers jonger dan 35 jaar zonder risicofactoren of klachten
De kosten voor deze keuring kunt u vinden in de tabel op de Tarieven-pagina.

Alpe d’HuZes basaalplus sportmedisch onderzoek

Inhoud: als basaal, inspanningstest zonder ademgasanalyse, globaal trainingsadvies (z.o.z).
Bestemd voor: deelnemers van 35 jaar of ouder of deelnemers met risicofactoren
De kosten voor deze keuring kunt u vinden in de tabel op de Tarieven-pagina.

Alpe d’HuZes uitgebreid sportmedisch onderzoek

Inhoud: als basaalplus, orthopedisch onderzoek, cholesterolbepaling, longfunctietest, ademgasanalyse en gericht/specifiek trainingsadvies (z.o.z.)
Bestemd voor: hart-, long- en kankerpatiënten of deelnemers met risicofactoren
De kosten voor deze keuring kunt u vinden in de tabel op de Tarieven-pagina.

Korting voor teams:

Kom je met je hele team (minimaal 6 deelnemers) naar De Sportartsen Groep dan kan je contact opnemen met Niels Wijne, Manager DSG. Emailadres: nielswijne@desportartsengroep.nl Hij kan het hele team een korting van 10% geven op de kosten van de sportmedisch onderzoeken van het hele team.

Vergoeding zorgverzekering: Vaak kunt u een vergoeding krijgen uit de aanvullende verzekering, dit verschilt per verzekering. Raadpleeg hiervoor uw polis of Vergoedingen Zorgverzekeraars 2017

 

Advies voor training en begeleiding

MAAK DAT IEDERE TRAINING TELT

Een valkuil voor deelnemers aan een evenement als Alpe d’HuZes is dat men niet efficiënt traint.
Als je altijd maar ‘lekker wil knallen’, bouw je onvoldoende duurvermogen op en raak je ook eerder oververmoeid of zelfs overtraind. Kennis van de persoonlijke trainingszones is een groot voordeel en essentieel voor een gericht trainingsschema.
Een inspanningstest bepaalt de persoonlijke trainingszones in de vorm van een aerobe en anaerobe drempel. De zogenaamde omslagpunten. Zo weet je bijvoorbeeld met welke hartslag je moet trainen tijdens een lange duurtraining. De meeste fietsers (en ook lopers) trainen namelijk met een (veel) te hoge hartslag. Door met een juiste hartslag te trainen kunnen de trainingen ook veel beter worden volgehouden. Dat maakt een training effectief. Ook kan men het klimvermogen verbeteren door bloktrainingen rondom het omslagpunt te verrichten.
Tevens zal een inspanningstest een inschatting kunnen geven aan de hand van het geleverde vermogen op het omslagpunt hoeveel beklimmingen haalbaar gaan zijn.

Er zijn meerdere manieren om de trainingszones te weten te komen:

  • Schatting van de maximale hartslag en toepassing van de karvonenformule (niet voor iedereen gaat dit de juiste waarden geven, pas hier mee op)
  • Een inspanningstest met hartslagmeting (ecg), en vervolgens de karvonenformule toepassen (geeft een redelijke inschatting van de zones)

Een inspanningstest met hartslagmeting en ademgasanalyse waarbij tijdens de test heel precies afgelezen kan worden wanneer iemand begint te verzuren. Duurzones en omslagpunt worden dan dus heel precies bepaald.

Inspanningstest met ECG

Inhoud: screeningsvragenlijst naar hart- en vaatziekten, lichamelijk onderzoek naar hart en longen, meten van de bloeddruk, hartfilmpje in rust, inspanningstest met hartfilmpje, verslag van de inspanningstest met de trainingszones, globaal trainingsadvies
Tarief: 125 euro

Inspanningstest met ademgasanalyse (fiets of loopband)

Inhoud: screeningsvragenlijst naar hart- en vaatziekten, lichamelijk onderzoek naar hart en longen, meten van de bloeddruk, hartfilmpje in rust, longfunctie (o.a. longinhoud) in rust, inspanningstest met hartfilmpje en ademgasanalyse op de fiets of op de loopband, verslag met trainingszones, globaal trainingsadvies
Tarief: 205 euro