• LinkedIn
Vraag?
Afspraak maken
020-5108710

Shockwave behandeling bij peesletsels

MH4A4627Op de locatie in Amsterdam vindt behandeling van chronische, therapieresistente peesletsels met shock-wave therapie (ESWT) plaats. Er is inmiddels ruime ervaring met deze behandeling.

Shock-waves zijn impulsen die zich als golven dwars door een medium heen verplaatsen. Deze geluidsgolven verbeteren de stofwisseling en bloedcirculatie in het pijnlijke peesweefsel waardoor het eigen herstelmechanisme van het lichaam gestimuleerd wordt en genezing kan optreden. Ook heeft het effect op de pijnmodulatie en worden verkalkingen, indien aanwezig, kapot gemaakt. Dit laatste gebeurt ook bij de behandeling van nierstenen (“niersteenvergruizer”).

Steeds meer wetenschappelijk onderzoek laat bewijzen zien voor de effectiviteit van deze behandeling. Wij hebben zelf de ervaring dat 50-60% van de patiënten met chronische peesletsel een goed resultaat van de behandeling ervaart.

In tegenstelling tot de ESWT-apparatuur die door veel fysiotherapeuten wordt gebruikt, waarbij laag-energetische geluidsgolven worden afgegeven (radiaire ESWT) waardoor meestal 6-10 behandelingen noodzakelijk zijn, gebruiken wij apparatuur met hoog-energetische (focused ESWT), divergerende geluidsgolven. Een groot voordeel daarvan is dat doorgaans slechts 1 of 2 behandelingen noodzakelijk.