• LinkedIn
Vraag?
Afspraak maken
020-5108710

Arnold Brons

Sportarts

Na de opleiding tot sportarts in het St Lucas Andreas Ziekenhuis heb ik samen met Niels Wijne bij de Amsterdam Admirals gewerkt. Door mijn achtergrond in de judo en jiu jitsu kwam er al vlot de functie van bondsarts bij de Taekwondo Bond Nederland bij. Het begin van mijn specialisatie binnen de gevechtsporten. In 2000 kwam ook de Judo Bond Nederland met de vraag of ik de medische begeleiding op mij wilde nemen. Deze twee bonden hebben de mogelijkheid geboden om als sportarts mee te kunnen naar de Olympische Spelen in 2004 Athene, 2008 Beijing, 2012 Londen en 2016 RIO. Door de werkzaamheden in zowel de topsport als de breedtesport te combineren maken het werk zeer divers.

Ik heb zelf altijd aan judo en jiu jitsu gedaan. Vroeger zeilen, windsurfen, duiken en zwemmen. Nu nog fietsen en zwemmen.

Ik ben momenteel betrokken bij de werkgroep “Hersenletsels bij sport” van de VSG, de Raad van Advies van de Dopingautoriteit, de medische commissie van de Internationale Judo Federatie en maak ook deel uit van de “masterclass voor topsportartsen”.