• LinkedIn
Vraag?
Afspraak maken
020-5108710

Elsbeth van Dorssen

Sportarts

Sinds 2015 ben ik als sportarts vanuit De Sportartsen Groep verbonden aan de KNZB en het CTO zwemmen programma in Amsterdam (de NTC en RTC zwemmers).
Naast mijn werk bij de Sportartsen Groep ben ik bezig met het opzetten en uitrollen van sportgeneeskundige afdelingen in het oosten van ons land, doe ik promotieonderzoek naar schouderblessures bij zwemmers aan het AMC en werk ik een aantal weken per jaar in Aspetar (een gespecialiseerd sportziekenhuis in Qatar).
Mijn specifieke interesses liggen bij de bovenhandse sporten en blessures van de schouder, het hart van de sporter (sportcardiologie), jeugdsporters en voetbal.
Verder heb ik na mijn specialisatie tot sportarts een fellowship gelopen in Qatar (Aspetar Orthopaedic and Sports Medicine Hospital), waarbij ik veel ervaring heb opgedaan met subacute sportletsels en het organiseren en sport medisch begeleiden van grote internationale sportevenementen (WC en WK zwemmen, ATP tennis en WK handbal). In de zomer van 2016 heb ik de sporters mogen begeleiden tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro.
Zelf heb ik vroeger fanatiek gezwommen bij AZ&PC in Amersfoort , wat mijn specifieke interesse in het zwemmen meteen verklaart. Nu probeer ik mijn conditie te onderhouden met wielrennen, hardlopen en bootcamp.