• LinkedIn
Vraag?
Afspraak maken
020-5108710

Niels Wijne

Sportarts

Ik ben sinds 2001 werkzaam voor de De Sportartsen Groep op locatie Amsterdam en Hilversum.

Hiernaast ben ik plaatsvervangend opleider sportgeneeskunde voor de regio Amsterdam. Bij CTO Amsterdam (Centrum voor Topsport & Onderwijs) ben ik samen met Simon Goedegebuure verantwoordelijk voor de sportmedische zorg van honkbal, basketbal en voetbal. In deze functie maak ik onderdeel uit van de masterclass topsportartsen van NOC*NSF.

Vanaf ’98 zit ik in de begeleiding van topsporters. Voetbal (Omniworld, Almere City, KNVB, Ajax en FC-Utrecht), Basketball (Omniworld Almere en NL herenteam) en nu medisch co├Ârdinator van de Nederlandse Basketball Bond. Sinds enkele jaren ben ik erg ge├»nteresseerd geraakt in de vechtsporten. Hiervoor hebben we, als enige in Nederland, een speciale ‘keuringsstraat ontwikkeld’, die nodig is voor professionele gevechten. Ik zit nu in medische commissie van de Nederlandse Boksbond.
Zomer’16 was ik, samen met Frank Nusse, medisch eindverantwoordelijk voor het EK Atletiek.

Zelf altijd actief sporter geweest: tennis, zeilen, fietsen, maar met name op hoog niveau voetbal. Zoals blijkt ligt mijn interesse bij vele sporten. Lies-, knie-, enkelblessures en arthrose-/peesproblemen hebben mijn speciale belangstelling. Vandaar ons goed lopende ACP (arthrose) en shockwave spreekuur (chronische peesletsels).