• LinkedIn
Vraag?
Afspraak maken
020-5108710

Simon Goedegebuure

Sportarts

Sinds 2005 ben ik sportarts en houd ik me bezig met de zorg voor zowel topsporters als mensen met een chronische aandoening. Als sportarts ben ik verbonden aan het Team Distance Runners en Squash Bond Nederland.

Hiernaast ben ik opleider sportgeneeskunde voor de regio Amsterdam en medisch coördinator van CTO Amsterdam (Centrum voor Topsport & Onderwijs). Bij CTO Amsterdam ben ik samen met Niels Wijne verantwoordelijk voor de sportmedische zorg van honkbal, basketbal en voetbal. In deze functie maak ik onderdeel uit van de masterclass topsportartsen van NOC*NSF.

Ik heb meer dan 10 jaar topsport medische begeleiding gedaan in het betaalde voetbal (HFC Haarlem, FC Omniworld, Almere City en FC-Utrecht) en teambegeleiding bij de KNVB.

Verder heb ik veel interesse in de amateursporter/recreatieve sporter die op zoek is naar prestatieverbetering. Middels het afnemen van onder andere inspanningstesten met ademgasanalyse (VO2 max testen voor drempelbepaling) wordt een goede indruk verkregen van iemand zijn of haar conditie. Op basis van de uitslagen wordt een maatwerk trainingsschema gemaakt.
Deze testen met de op maat gemaakte trainingsschema’s worden ook gebruikt voor mensen met een chronische aandoening die willen revalideren. Verder zijn de testen uitstekend te gebruiken voor mensen met een “niet verklaarbare” daling in conditie. Uit de resultaten kan blijken of er iets met het hart of de longen aan de hand is.

Na jaren van voetbal, cricket en schaatsen ben ik inmiddels een fanatiek wielrenner.