• LinkedIn
Vraag?
Afspraak maken
020-5108710

Wie zijn wij?

De Sportartsen Groep is een nauw samenwerkingsverband tussen artsen, die zowel veel ervaring hebben in de algemene als in de sportgeneeskunde. Zij hebben hun specialistische kennis en ervaring als sportartsen gebundeld. Hieronder stellen ze zich graag aan u voor.

SimonGoedegebuure

Simon Goedegebuure

Sportarts

Sinds 2005 ben ik sportarts en houd ik me bezig met de zorg voor zowel topsporters als mensen met een chronische aandoening. Als sportarts ben ik verbonden aan het Team Distance Runners en Squash Bond Nederland.

Hiernaast ben ik opleider sportgeneeskunde voor de regio Amsterdam en medisch coördinator van CTO Amsterdam (Centrum voor Topsport & Onderwijs). Bij CTO Amsterdam ben ik samen met Niels Wijne verantwoordelijk voor de sportmedische zorg van honkbal, basketbal en voetbal. In deze functie maak ik onderdeel uit van de masterclass topsportartsen van NOC*NSF.

Ik heb meer dan 10 jaar topsport medische begeleiding gedaan in het betaalde voetbal (HFC Haarlem, FC Omniworld, Almere City en FC-Utrecht) en teambegeleiding bij de KNVB.

Verder heb ik veel interesse in de amateursporter/recreatieve sporter die op zoek is naar prestatieverbetering. Middels het afnemen van onder andere inspanningstesten met ademgasanalyse (VO2 max testen voor drempelbepaling) wordt een goede indruk verkregen van iemand zijn of haar conditie. Op basis van de uitslagen wordt een maatwerk trainingsschema gemaakt.
Deze testen met de op maat gemaakte trainingsschema’s worden ook gebruikt voor mensen met een chronische aandoening die willen revalideren. Verder zijn de testen uitstekend te gebruiken voor mensen met een “niet verklaarbare” daling in conditie. Uit de resultaten kan blijken of er iets met het hart of de longen aan de hand is.

Na jaren van voetbal, cricket en schaatsen ben ik inmiddels een fanatiek wielrenner.

  NielsWijne

  Niels Wijne

  Sportarts

  Ik ben sinds 2001 werkzaam voor de De Sportartsen Groep op locatie Amsterdam en Hilversum.

  Hiernaast ben ik plaatsvervangend opleider sportgeneeskunde voor de regio Amsterdam. Bij CTO Amsterdam (Centrum voor Topsport & Onderwijs) ben ik samen met Simon Goedegebuure verantwoordelijk voor de sportmedische zorg van honkbal, basketbal en voetbal. In deze functie maak ik onderdeel uit van de masterclass topsportartsen van NOC*NSF.

  Vanaf '98 zit ik in de begeleiding van topsporters. Voetbal (Omniworld, Almere City, KNVB, Ajax en FC-Utrecht), Basketball (Omniworld Almere en NL herenteam) en nu medisch coördinator van de Nederlandse Basketball Bond. Sinds enkele jaren ben ik erg geïnteresseerd geraakt in de vechtsporten. Hiervoor hebben we, als enige in Nederland, een speciale 'keuringsstraat ontwikkeld', die nodig is voor professionele gevechten. Ik zit nu in medische commissie van de Nederlandse Boksbond.
  Zomer'16 was ik, samen met Frank Nusse, medisch eindverantwoordelijk voor het EK Atletiek.

  Zelf altijd actief sporter geweest: tennis, zeilen, fietsen, maar met name op hoog niveau voetbal. Zoals blijkt ligt mijn interesse bij vele sporten. Lies-, knie-, enkelblessures en arthrose-/peesproblemen hebben mijn speciale belangstelling. Vandaar ons goed lopende ACP (arthrose) en shockwave spreekuur (chronische peesletsels).

   FrankNusse

   Frank Nusse

   Sportarts

   Van 1980 tot 2011 ben ik werkzaam geweest bij het SMA Amsterdam en van 1990 tot 2010 was ik bondsarts bij de KNSB. Tevens was ik jarenlang teamarts van het Nederlands basketbalteam en het Nederlands honkbalteam. Verder ben ik begeleidend arts bij de Olympische Spelen in Albertville (1992), Lillehammer (1994), Atlanta (1996) en Sydney (2000) geweest. Ik ben oud Nederlands recordhouder op de 400 meter horden (49.48 sec) en oud Nederlands recordhouder junioren op de 110 meter horden, 400 meter horden, polsstokhoogspringen en de tienkamp (7448 punten).

   Mede gezien mijn achtergrond heb ik veel ervaring in het beoordelen van hardloop- en atletiekblessures. Maar eigenlijk hebben vrijwel alle sporten mijn interesse.

    FloorKappelhoff

    Floor Kappelhoff

    Sportarts

    Sinds 2012 ben ik arts bij de Nederlandse rugby bond. Daarnaast werk ik voor de Koninklijke Nederlandse roeibond.
    De combinatie van topsport en amateursport maakt mijn werk leuk en divers.

     Elsbeth van Dorssen

     Elsbeth van Dorssen

     Sportarts

     Sinds 2015 ben ik als sportarts vanuit De Sportartsen Groep verbonden aan de KNZB en het CTO zwemmen programma in Amsterdam (de NTC en RTC zwemmers).
     Naast mijn werk bij de Sportartsen Groep ben ik bezig met het opzetten en uitrollen van sportgeneeskundige afdelingen in het oosten van ons land, doe ik promotieonderzoek naar schouderblessures bij zwemmers aan het AMC en werk ik een aantal weken per jaar in Aspetar (een gespecialiseerd sportziekenhuis in Qatar).
     Mijn specifieke interesses liggen bij de bovenhandse sporten en blessures van de schouder, het hart van de sporter (sportcardiologie), jeugdsporters en voetbal.
     Verder heb ik na mijn specialisatie tot sportarts een fellowship gelopen in Qatar (Aspetar Orthopaedic and Sports Medicine Hospital), waarbij ik veel ervaring heb opgedaan met subacute sportletsels en het organiseren en sport medisch begeleiden van grote internationale sportevenementen (WC en WK zwemmen, ATP tennis en WK handbal). In de zomer van 2016 heb ik de sporters mogen begeleiden tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro.
     Zelf heb ik vroeger fanatiek gezwommen bij AZ&PC in Amersfoort , wat mijn specifieke interesse in het zwemmen meteen verklaart. Nu probeer ik mijn conditie te onderhouden met wielrennen, hardlopen en bootcamp.

      MaartenMoen

      Maarten Moen

      Sportarts

      Binnen de Sportartsen Groep houd ik me voornamelijk bezig met CTO spreekuren en wetenschappelijk
      onderzoek. Daarbij richten we ons o.a. op onderbeensklachten (waar ik in 2012 op promoveerde).
      In de praktijk begeleid ik het Nederlands Dames volleybal team en diverse jong oranje teams van de
      KNVB. Naast mijn werk bij de sportartsengroep werk ik ook bij de afdeling topsport bij NOC*NSF
      waar ik me met name richt op innovatie op medisch gebied, wat leidt tot prestatieverbetering bij
      topsporters.

       751940

       Arnold Brons

       Sportarts

       Na de opleiding tot sportarts in het St Lucas Andreas Ziekenhuis heb ik samen met Niels Wijne bij de Amsterdam Admirals gewerkt. Door mijn achtergrond in de judo en jiu jitsu kwam er al vlot de functie van bondsarts bij de Taekwondo Bond Nederland bij. Het begin van mijn specialisatie binnen de gevechtsporten. In 2000 kwam ook de Judo Bond Nederland met de vraag of ik de medische begeleiding op mij wilde nemen. Deze twee bonden hebben de mogelijkheid geboden om als sportarts mee te kunnen naar de Olympische Spelen in 2004 Athene, 2008 Beijing, 2012 Londen en 2016 RIO. Door de werkzaamheden in zowel de topsport als de breedtesport te combineren maken het werk zeer divers.

       Ik heb zelf altijd aan judo en jiu jitsu gedaan. Vroeger zeilen, windsurfen, duiken en zwemmen. Nu nog fietsen en zwemmen.

       Ik ben momenteel betrokken bij de werkgroep “Hersenletsels bij sport” van de VSG, de Raad van Advies van de Dopingautoriteit, de medische commissie van de Internationale Judo Federatie en maak ook deel uit van de "masterclass voor topsportartsen".

        Guus Reurink

        Guus Reurink

        Sportarts in opleiding

        Guus Reurink, Sportarts in opleiding

        Sinds 2014 ben ik in opleiding tot Sportarts bij de Sportartsengroep.
        Naast mijn werk in het ziekenhuis ben ik actief als teamarts bij voetbal:
        de nationale KNVB selectie voor spelers onder de 20 jaar en Jong AZ.
        Ik heb een speciale interesse in wetenschappelijk onderzoek, in het
        bijzonder naar spierblessures. In 2016 heb ik mijn promotieonderzoek
        getiteld ‘Managing acute hamstring injuries in athletes’ afgerond. Naast
        arts ben ik tevens Bewegingswetenschapper.
        Zelf was ik tot 2008 fanatiek voetballer bij NVC en Sparta Nijkerk
        (hoofdklasse). Sindsdien ben ik actief met verschillende sporten zoals
        wielrennen, mountainbiken, hardlopen, zwemmen en tennis.

         foto-slaz-frank-loeffen

         Frank Loeffen

         Sportarts in opleiding

         Vanaf 2015 ben ik in opleiding tot Sportarts bij de Sportartsengroep. Ik ben tevens bewegingswetenschapper en werkte voor mijn opleiding een aantal jaar bij de chirurgie en op de spoedeisende hulp. Alle sportproblemen zie ik als een uitdagende puzzel! Mijn specifieke interesses gaan uit naar uit de jonge (team)topsporter, acute sportletsels (met name die van de onderste extremiteit) en de hoogtegeneeskunde. Verder ben ik betrokken bij de visitaties van de opleidingen sportgeneeskunde en schrijf ik mee aan wetenschappelijke artikelen. Zelf loop ik hard, zit ik op de mountainbike en beoefen ik verschillende watersporten.