top of page

Opleiding tot Sportarts

De artsen van De Sportartsen Groep willen hun kennis en ervaring graag overdragen op jongere collega’s. Op onze locatie in Amsterdam geven wij de opleiding tot sportarts. Wie de reguliere opleiding tot arts heeft afgerond, kan deze opleiding bij ons volgen. De opleiding tot sportarts duurt vier jaar. Na afronding van de doctoraal studie geneeskunde volgen de

co-schappen met als slot de specialisatie tot sportarts.

Momenteel zijn er drie sportartsen bij ons in opleiding (van deze drie sportartsen in opleiding, zijn er momenteel twee die bij ons op de afdeling werken). Het kan dus voorkomen dat je één van hen treft tijdens een afspraak. Het is gebruikelijk dat een sportarts in opleiding overlegt en samenwerkt met een op dat moment aanwezige sportarts. De sportarts in kwestie kijkt dan mee.

Voor de opleiding tot sportarts heeft De Sportartsen Groep samenwerkingsovereenkomsten met:

  • OLVG locatie West, Amsterdam

  • Academisch Medisch Centrum, Amsterdam

  • Vereniging voor Sportgeneeskunde

 

Wetenschappelijk onderzoek

Omdat wij continu onze kennis willen aanscherpen en daarom participeren in diverse wetenschappelijke onderzoeken, kan het voorkomen dat wordt gevraagd of je aan een onderzoek wilt meewerken. Aanvullende informatie wordt dan ter plekke verstrekt. Medewerking aan een onderzoek stellen wij zeer op prijs, maar uiteraard ben je dat niet verplicht!

 

Co-assistenten

De Sportartsen Groep heeft een samenwerking met het UvA (AMC) en het VU (VUMC) ten aanzien van junior en senior

co-assistenten. Deze kunnen een deel van hun junior of senior co-schappen bij ons volgen. Het kan dus voorkomen dat er behalve de sportarts (in opleiding) ook een co-assistent aanwezig is tijdens het bezoek.

Meer informatie

bottom of page