top of page

Sportmedisch onderzoek

Keuringen kunnen worden onderverdeeld in sportmedische onderzoeken en verplichte sportkeuringen. Sportmedische onderzoeken hebben veelal een preventief karakter en zijn bedoeld om een beeld van jouw gezondheid, belastbaarheid en hartslagzones te geven.  Verplichte sportkeuringen zijn keuringen die verplicht gesteld zijn door de desbetreffende sportbond of de overheid.

Net zoals een auto elk jaar een APK dient te ondergaan is het belangrijk je lichaam te checken voordat je het serieus gaat belasten. Dat kan door het ondergaan van een sportmedisch onderzoek. Wij adviseren deze onderzoeken aan mensen die (weer) willen gaan sporten, intensieve sporters, maar ook aan mensen met chronische klachten. Het doel is een veilige en verantwoorde sportbeoefening.

Om te weten welk onderzoek het beste bij je past kijk je in onderstaand overzicht of je kunt direct contact met ons opnemen. Wil je weten of jouw zorgverzekeraar de kosten van een sportmedisch onderzoek -gedeeltelijk of geheel- vergoedt?
Kijk dan in ons 
overzicht van vergoedingen voor 2023 van de verschillende zorgverzekeraars.

 

Verplichte sportkeuringen

Er zijn enkele sporten/ opleidingen die een onderzoek verplicht stellen voor deelname of voor bepaalde opleidingen. Ook voor deze sportkeuringen kun je bij ons terecht! Na goedkeuring ontvang je een medische geschiktheidsverklaring.

bottom of page