Sportkeuringen

Net zoals een auto elk jaar een APK dient te ondergaan is het belangrijk je lichaam te checken voordat je het serieus gaat belasten. Dat kan door het ondergaan van een sportkeuring. Deze brengen jouw gezondheid en belastbaarheid in beeld en worden geadviseerd aan beginnende sporters, intensieve sporters, maar ook aan patiënten met chronische ziekten.

 

Sportmedische onderzoeken hebben vaak een preventief karakter en zijn bedoeld om een beeld van uw gezondheid, belastbaarheid en hartslagzones te geven. Het doel is vaak een veilige en verantwoorde sportbeoefening. Wij adviseren deze onderzoeken aan mensen die (weer) willen gaan sporten, intensieve sporters, maar ook aan mensen met chronische klachten. Om te weten welk onderzoek het beste bij je past kijk je in onderstaand overzicht of je kunt direct contact met ons opnemen. Wil je  weten of uw zorgverzekeraar de kosten van een sportmedisch onderzoek -gedeeltelijk of geheel- vergoedt?
Kijk dan in ons 
overzicht van vergoedingen voor 2019 van de verschillende zorgverzekeraars.

 

Verplichte sportkeuringen

Er zijn enkele sporten / opleidingen die een onderzoek verplicht stellen voor deelname of voor bepaalde opleidingen. Ook voor deze sportkeuringen kun je bij ons terecht! Na goedkeuring ontvang je een medische geschiktheidsverklaring.

 

© 2018 De Sportartsen Groep | Locaties in Amsterdam en Hilversum