Wie zijn wij

De Sportartsen Groep is een nauw samenwerkingsverband tussen artsen, die zowel veel ervaring hebben in de algemene geneeskunde als in de sportgeneeskunde. Zij hebben hun specialistische kennis en ervaring als sportartsen gebundeld.

Hieronder stellen ze zich graag aan je voor.

Niels Wijne
Sportarts
wijne-niels.jpg

Vanaf 2001 ben ik werkzaam voor de Sportartsen Groep. Al sinds 1998 begeleid ik (top)sporters. Daarnaast ben ik plaatsvervangend opleider sportgeneeskunde voor de regio Amsterdam. Sinds de zomer van 2019 ben ik hoofd medische staf bij Ajax. Daarnaast zit ik in de medische commissie van de Nederlandse Boksbond. Bij Topsport Amsterdam ben ik verantwoordelijk voor de sportmedische zorg van de basketbalprogramma’s. In deze functie maak ik deel uit van de masterclass topsportartsen van NOC*NSF en ben ik high performance partner van TEAMNL.

Zelf ben ik altijd een actief sporter geweest: tennissen, zeilen, fietsen, maar met name op hoog niveau voetballen. Mijn interesse ligt dus bij vele sporten.

Rik van der Kolk
Sportarts

Ik werk sinds 2019 twee dagen per week als sportarts bij De Sportartsen Groep in het OLVG. Sinds het afronden van mijn opleiding in 2004, was ik o.a. bondsarts bij de zwembond en de rugbybond, en begeleidde ik het dames- en herenwaterpolo en schaatsteams. In OLVG doe ik het CTO-spreekuur (Centrum voor Topsport en Onderwijs) en houd ik poliklinisch spreekuur. Ook maak ik deel uit van de masterclass topsportartsen van NOC*NSF en ben ik high performance partner van TEAMNL. Vanuit mijn zwem- en waterpoloachtergrond heb ik veel expertise op het gebied van schouderblessures. Langdurige (onbegrepen) klachten houdings- en bewegingsapparaat en Manuele geneeskunde hebben ook mijn special belangstelling. 

Zelf doe ik al van jongs af aan aan waterpolo en sinds kort ben ik begonnen met het trainen voor kwart triatlons. 

Frank van Hellemondt
Sportarts

Sinds 2019 werk ik bij de Sportartsen Groep en ben ik terug op het honk. Tussen 1996 en 2000 deed ik hier namelijk ook mijn opleiding. Na jaren gewerkt te hebben bij o.a. de KNVB en FC Utrecht ben ik in 2012 naar Qatar vertrokken waar ik in een gespecialiseerd sportmedisch ziekenhuis werkte.

In het OLVG houd ik me naast het draaien van de poliklinische spreekuren vooral bezig met de supervisie van onze sportartsen in opleiding. 

Ik ben altijd een fanatieke sporter geweest. Ik doe aan tennis, golf en squash en kan sinds kort ook bootcamp aan dit lijstje toevoegen.

Myrthe Beekhuis
Sportarts in opleiding

Sinds 2016 ben ik sportarts in opleiding bij De Sportartsen Groep. Dit houdt in dat ik als arts aan het werk ben en ondertussen opgeleid en gecoacht word door de andere sportartsen. Zij zullen altijd voor, tijdens of na het patiëntcontact met mij meedenken. 

Sport betekent voor mij plezier, jezelf ontwikkelen, doelen stellen en prestaties leveren. Zelf vind ik het fascinerend om jonge en gemotiveerde patiënten te adviseren en te begeleiden. Daarnaast zie ik een grote uitdaging voor patiënten met een chronische aandoening. Door een traject op te starten met bewegen (op recept) kan de kwaliteit van leven van hen verbeterd worden. Momenteel probeer ik mij breed te ontwikkelen en kunt u bij mij terecht met veel uiteenlopende vragen.

Hardlopen, volleyballen en zeilen zijn mijn passie.

Goedegebuure-Simon (1).jpg
Simon Goedegebuure
Sportarts

Sinds 2005 ben ik werkzaam voor De Sportartsen Groep. Daarnaast ben ik opleider sportgeneeskunde voor de regio Amsterdam en medisch coördinator van Topsport Amsterdam (CTO, Centrum voor Topsport & Onderwijs). Vanuit deze functie maak ik onderdeel uit van de masterclass topsportartsen NOC*NSF en ben ik high performance partner van TEAMNL. Ik heb meer dan tien jaar de medische begeleiding gedaan in het betaalde voetbal en ben nu nog als sportarts verbonden aan het Team Distance Runners en Squash Bond Nederland.

Na jaren van voetbal, cricket en schaatsen, ben ik inmiddels een fanatiek wielrenner.

Gustaaf Reurink.jpg
Guus Reurink
Sportarts en bewegingswetenschapper

Van 2014 tot 2018 heb ik de opleiding tot sportarts in OLVG gedaan. Sindsdien draai ik er iedere woensdag spreekuur en begeleid ik de sportartsen in opleiding op onze afdeling. Daarnaast doe ik de sportmedische begeleiding van de Ajax-jeugd en heb ik een aanstelling in het Amsterdam UMC voor wetenschappelijk onderzoek.

In het OLVG behandel ik patiënten over de volle breedte van het vak, maar is er een patiënt met een ingewikkelde hamstring- of spierblessure dan wordt die vaak bij mij ingepland. In 2016 ben ik namelijk op dit onderwerp gepromoveerd. Naast sportarts ben ik ook bewegingswetenschapper en ben daardoor goed thuis in de inspanningsfysiologie.

Ik heb altijd fanatiek gevoetbald, totdat op mijn 27e een blessure roet in het eten gooide. Nu tennis ik één keer in de week en doe ik achtste en kwart triatlons.

kappelhoff-floor (1).jpg
Floor Kappelhoff
Sportarts

Ook ik heb mijn opleiding in het OLVG gedaan. Nadat ik die in 2013 afrondde, kon ik gelijk vanuit de Sportartsen Groep bij de Nederlandse roeibond aan de slag. Sinds 2018 draai ik iedere vrijdag spreekuur in het OLVG waar ik sporters zie over de gehele breedte van ons vakgebied. De andere dagen werk ik nog steeds voor de roeibond, daar behandel ik veel rug- en schouderblessures. Daarnaast doe ik de sportmedische begeleiding voor de rugbybond, waar ik veel acute letsels zie. Ook maak ik deel uit van de masterclass topsport-artsen van NOC*NSF en ben ik high performance partner van TEAMNL. 

Door verschillende blessures is er een aantal sporten dat ik zelf helaas niet meer kan doen, maar wielrennen doe ik met veel plezier.

Tom Wiggers.jpg
Tom Wiggers
Sportarts in opleiding

Sinds 2017 ben ik in opleiding tot sportarts bij De Sportartsen Groep. In de jaren daarvoor was ik hardloper in de Nederlandse top (5000 meter tot halve marathon, inclusief veldlopen) en heb ik onder andere gewerkt op de afdeling cardiologie. Ik heb een brede sportmedische interesse waarbij ik een voorliefde heb voor duursport en atletiek. Daarnaast heeft de inspanningsfysiologie (met name in extreme omstandigheden zoals warmte, koude, hoogte en diepte) en een gezonde leefstijl mijn interesse.

Maarten Moen
Sportarts

Bij de Sportartsengroep richt Maarten Moen zich op het ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek wat door leden van De Sportartsengroep wordt verricht. 
Naast zijn werk voor De Sportartsengroep heeft hij een positie in de medische staf van NOC*NSF, waar hij mede de medische zorg voor onze Nederlandse topsporters aanstuurt en deze probeert te verbeteren. Vanuit deze functie neemt hij ook plaats in het High Performance Team onder leiding van Technisch Directeur Maurits Hendriks. 

Wendy Tijssen
Secretariaat 
Elsbeth van Dorssen
Sportarts

​Ik ben sinds 2015 werkzaam bij De Sportartsen Groep en ben verantwoordelijk voor de sportmedische zorg van het CTO programma zwemmen.
Daarnaast begeleid ik de Olympische en Paralympische zwemmers en de voetballers van Almere City Fc. Verder doe ik promotieonderzoek naar schouderblessures bij zwemmers aan het AMC en maak ik deel uit van de masterclass topsportartsen van het NOC*NSF.
Zelf heb ik vroeger fanatiek gezwommen bij AZ&PC in Amersfoort, wat mijn specifieke interesse in het zwemmen meteen verklaart. Nu geniet ik vooral van de begeleiding van top- en amateursporters, het kijken van mooie sport en probeer ik zelf mijn conditie te onderhouden met wielrennen, hardlopen en bootcamp.

Rosemary van den Berg (2).jpg
Rosemary van den Berg
Secretariaat 
Leida Muuren
Secretariaat